Yazılım işlemleri; cihazın daha verimli kullanılabilmesi adına oluşturulmuş komutlar bütününü yönlendiren işlemlerdir. Yazılım işlemlerini cihaz sahipleri dilerlerse teknik ekibimize yaptırabilmektedirler. Dönem dönem yazılım güncellemeleri gelmektedir. Cihazın problemsiz bir şekilde çalışabilmesi, yeni özelliklerinden faydalanılabilmesi için yazılım güncellemelerinin yapılması gerekmektedir. Yazılım güncellemesi yüklenirken, yükleme işleminin bölünmemesine özen gösterilmelidir. Her cihaz için yazılım güncellemeleri ile beraber gelen özellikler, yazılım güncellemelerinin gelme zamanı, güncellemelerin kurulum aşaması farklı olabilmektedir. Yazılım güncellemeleri için sistem gereksinimleri bulunmaktadır ve cihazın bu sistem gereksinimlerini sağladığından emin olmadan yazılım güncellemesinin başlatılmaması gerekmektedir.
Yazılım İşlemleri Neden Yapılmalıdır?
Yazılım güncellemelerinin yapılma sebebi; cihazın son sürümünün en verimli şekilde kullanılmak istenmesidir. Yazılım işlemlerinin yapılmaması halinde; cihazda çalıştırılan bazı uygulamalar hata verebilmektedir. Ayrıca cihazda beklenmedik anlık kapanıp açılmalar ve yavaşlamalar meydana gelebilmektedir. Yazılımın güncel olması demek; cihazın isteklere tam anlamı ile cevap vermesi demektir. Bu sebeple cep telefonuna son sürüm yazılımın yüklenmesi gerekmektedir. Yazılım işlemleri ile telefonun birçok özelliği iyileştirilebilmektedir. Yazılım güncelleme işlemini yapamayan cihaz sahiplerine teknik ekibimiz yardımcı olmakta ve yazılım güncellemesi yapabilmektedir.
Yazılım İşlemleri Ne İşe Yarar?
Yazılım işlemlerinin önemine bakıldığında; zamandan tasarruf edilmesini sağlayan gelişmelerdir. Belirli bir zaman içerisinde yapılacak işlerin daha kısa süre içerisinde yapılabilmesini sağlamaktadır. Bu sayede yapılacak olan iş daha verimli yapılabilmektedir. Yazılım geliştirmeleri yapılırken, geliştirmelerin ihtiyaç doğrultusunda olmasına özen gösterilmektedir. Yazılım türlerinin her birinden elde edilen fayda farklı olmaktadır. Farklı program dillerinin kurulum ve indirme gerekmeden bir arada kullanılabilmesini sağlamaktadır. Mobil cihazlarda yazılım işlemleri yapılırken dikkatli olunması gerekmektedir. Bu sebeple cihaz sahipleri yerine yazılım işlemlerini uzman ekibimiz yürütebilmektedir.
Yazılım İşlemleri Nasıl Yapılmalıdır?
Yazılım güncellemesinin yapılması için kullanıcılarımız uzman ekibimizden destek alabilecekleri gibi kendileri de yazılım işlemlerini yapabilmektedirler. Yazılım güncellemeleri önceden haber verilmektedir ve cihazda da sık sık yazılım güncellemesini yüklemek isteyip istemediği kullanıcıya sorulmaktadır. Yazılım güncellemesi esnasında ve sonrasında; teknik problemler, yazılım ve dil hataları görülebilmektedir. Bu sebeple ekibimizden profesyonel bir destek almakta yarar vardır.
Cihazdan yazılım güncelleme seçimi yapıldıktan sonra güncelleme otomatik olarak indirilmekte ve yüklenmektedir. Yazılım güncellemesinin yapılabilmesi için sistem gereksinimlerinin karşılanması gerekmektedir. Her yazılım güncellemesi ile farklı iyileştirmeler ve yenilikler gelmektedir.
Yazılım Güncelleme Aşamaları Nelerdir?
Yazılım güncelleme için izlenecek adımlar aşağıda verilmiştir:
- Yazılım güncellemesinin başlatılması ile beraber güncelleme başlıyor yazısı çıkmaktadır. Yazılım sürümünün yüklemesi başlamaktadır.
- Yazılımın indirilme işlemi yapıldıktan sonra yazılım kurulumu başlamaktadır.
- Kurulumun gerçekleşmesi ile beraber yeni telefon hazırlanmaktadır. Yüklemenin başarı ile gerçekleştiğine dair uyarı alınmaktadır. Bu süreçte internet bağlantısının açık tutulması gerekmektedir. Yaklaşık olarak 20 dakika ile 1 saat arasında bir sürede kurulum ve yeniden başlatılma işlemleri gerçekleşmektedir.
- Yazılım güncellemesi yüklendikten sonra cihaz yeniden başlatılmaktadır ve ardından yazılım işlemleri tamamlanmaktadır. Cihaz kullanıma hazır olmaktadır.
Yazılım İşlemleri İle İlgili Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Yazılım güncellemeleri için önemli noktalar şu şekildedir:
- Yazılım güncellemesi yapılırken telefonun şarjının tam dolu olması veya hali hazırda telefonun şarjda olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise; yazılım güncellemesi yapılırken telefonun şarjının bitmesi ve güncellemenin yarıda kalmasının istenmemesidir. Güncellemenin yarıda kalması durumunda; yükleme sırasında hata oluşmaktadır. Bu hatalar ise ilerleyen dönemlerde cihazın kullanımı ile ilgili problemlere yol açabilmektedir.
- Yazılım güncellemesi sırasında internet bağlantısının kaybedilmemesi gerekmektedir.
- Yazılım güncellemesi sonrasında verilerin kaybedilmesi tehlikesi olduğu için telefon rehberinin, mesajların, özel dosyaların, cihazdaki önemli bilgilerin öncesinde yedeklenmesi gerekmektedir.
Cihazın Güncel Olup Olmadığı Nasıl Öğrenilir?
Cihazın güncelleme bilgilerine erişebilmek için cihazın ayarlar menüsünden yazılım güncelleme bilgilerine bakılabilmektedir. Ancak son güncelleme ile ilgili detaylı bilgi alabilmek ve ilgili model için çıkan son güncellemeyi öğrenebilmek için teknik ekibimiz ile iletişime geçmeleri yeterli olmaktadır.
Yazılım Güncellemesinden Sonra Pil Performansı Düşer Mi?
Yazılım güncellemesi ile beraber pil performansının düşmesi yaşabilmektedir. Bunun sebebi ise; cihazda bunan uygulamaların bir önceki işletim sistemi ile optimize edilmiş olmasıdır. Güncel işletim sistemine göre optimize edilmemiş uygulamaların olması halinde; yazılım güncellemesi sonrasında pil performansında düşüşler yaşanabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için ise; yüklü uygulamaların geliştiricilerinin uygulamaların yeni işletim sistemine uygun versiyonunu çıkartması beklenmelidir. Ayrıca cihazın fabrika ayarlarına geri döndürülmesi ile de bu problem çözülebilmektedir.
Cihazın Güncellemeleri Neden Öncelikli Olarak Avrupa Ülkelerine Veriliyor?
Avrupa bölgelerinin daha erken güncelleme almasının sebebi, pilot bölge olmasıdır. CSC ismi verilen ülke bazlı yazılımın test edilmesi ile beraber eğer yazılım testten başarı ile geçerse, sonrasında pilot ülkelerde denenmeye başlanmaktadır. Ardından Türkiye gibi diğer ülkeler için CSC yazılımının hazırlanma süreci başlamaktadır. Yasal olarak desteklenmesi gereken ve GSM operatörlerinin talep ettiği özelliklerin eklemesi yapılmaktadır. Bu yazılım işlemleri vakit aldığı için Avrupa’ya göre değerlendirildiğinde Türkiye’ye yazılım güncellemeleri daha geç gelmektedir.